Witam, jak w temacie dziś o warzeniu sera. Temat wpisuje się w bloga bowiem też jest Made by Sefora. Lubię mieć zajęte ręce, stąd wiele rzeczy mnie interesuje i wiele próbuje robić. Wiecie, że oprócz decoupage odnawiam też meble. Są jednak też i inne rzeczy np. warzenie sera. Czas coronawirusa zatrzymał trochę w domu, zwolniliśmy tempo życia, spędzaliśmy czas z rodziną, bardziej staraliśmy się przy przygotowywaniu posiłków, przynajmniej w moim przypadku tak było. To skierowało mnie trochę w kierunku permakultury (o tym innym razem), zdrowego i świadomego odżywiania. tak trafiłam na warsztaty z serowarstwa organizowane przez Akademię siedliska pod lipami. Powstały pierwsze sery.
Ser żuławski z papryką
Ser w typie korycińskiego z pomidorami
Ser gouda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz